Home

Copyright© 1995-2017 Vladimir Kreća and Independent Authors

Robert Marić Yellow Cantun 2017 (005)

 ŠUPAK GODINE


U one dane teške gripe i bunila, pitam Zakonitu kako joj se čini naš omiljeni Bišop, stavit ću ga u Maškadur. A ona, da koji Bišop, ona tu ne vidi nikakvog Bišopa, vidi samo jednog čovjekoljupca, vrboljupca, omčoljupca... E, da, to je taj. Stavit ću ga u Maškadur, kad mi je ovako lijepo ispao.

Ali tada je  u posjet stigao moj omiljeni jetrogriz. Ne znate tko su jetrogrizi?! To su vam oni koji će i vama i svima grickati jetru malo po malo, sve dok ne ostanete bez nje, a da i ne znate kako, a sve dok ne ostvare svoj cilj.  Ili u konkretnom slučaju, lijepo bi ih oslikao dio iz Gibonnijeve pjesme "...i djevica i kurba, sve po potribi..."

I tako, gric po gric jetrice, upornošću koja se isplati, toliko vas pritisne da mu popustite i izbacite ne samo Bišopa, nego da je zatražio i da čitav Maškadur izbacim iz Maškadur, uradio bih to. Još je doveo u pitanje i moju rajsku budućnost, zapravo siguran da me čekaju vatre pakla. I što mu kazat. A on, "djevica i kurba" bez sumnje ima osigurano neko VIP mjesto u raju.

I eto, Bišop mi pobjegao iz Maškadur, a ja ostao šupak godine, a da i ne znam kako. Tako mi i treba. Za utjehu ću ga, Bišopa, staviti barem ovdje na uvid. Ako vam počne malo davati na sumporna isparavanja, prekrižite se i zatvorite stranicu.


NEKA TUČE, NEKA TUČE!

I ajd, kažem, lako ćemo za Bišopa i Jetrogriza, kad došla nam u posjet teta Nada Murganić, ministrica obitelji s djecom - nije ona došla s djecom, nego je ona ministrica obitelji s djecom, a došla je s prijateljicom Marom, župana starog suprugom - i da baš nam je mislila donijeti jedan paketić iz donacije EU za siromašne, ali ih je nestalo, jer su ih podijelili bogatoj djeci u vrtićima, da se siromašna ne iskvare, a bogata su djeca ionako već iskvarena, pa im neće naškoditi.

Onda se prisjetila dobrih starih igara, koje više nitko ne igra uz ove video igrice. O, kako su to lijepa vremena bila, koje su to bile prekrasne igre, pogotovo Neka tuče, neka tuče. Upozorila je i da ne jedemo puno kikiriki, da nam ne nateče glava. Njezina prijateljica Mare pričala nam je zgode o igrama Neka tuče i Šaldakosti, koje i dan danas zaigra s mužem županom. Nekad doista, u žaru igre, pojede malo više kikirikija, pa joj nateče glava, ali sve je to u braku normalno. Pohvalila se kako je muž nikad nije opizdio desnom nogom, nego samo lijevom. A dogodi se da dođu i djelatnici Centra za socijalističku skrb vidjeti tuče li je, jer ih zavidni susjedi prijave. Tada muž kaže, ajd, reci tučem li te! Ajde, nemoj sad tu - pafff! - i malo joj se zamanta i onda reče, ma kakvi, ne tuče me. On opet, ajd, reci, jel te tučem - pafff, zaušnnn! - a ona se malo zanese i da ma kakfi ne fufe me, far fe to ne fidi fa me ne fufe fifda fam faferina fafezeofka. Gospođe djelatnice za socijalističku skrb kažu, stvarno, ne tuče je, i preporuče joj psihijatra. Eto, rekla je na kraju Nada, tako vam je to u braku, malo svjetlo, malo tama. uzmeš brufen i normabel i sve je u redu.

I kako su i došle, tako su i otišle, a ja Zakonitu opičio nogom, da vidiš li kako se to radi u pravim obiteljima, a ne ti, stalno bi neka prava. Ma nemoooj, da je bilo pravaaaahaaaa... Vikao sam, dok sam padao s balkona s kojega me je ona bacila dolje u bezdan, na dno države...


HVALJEN EURO!

Ja se taman nekako uzverao do lifta, onako u modricama za ženska prava, pa liftom gore u stan, kad uletio kum Jozo: Hvaljen euro i dolar amerikanski, mogu li ovdje kod vas spremiti ovaj milodarni pun kufer svega? Dakako, uzoriti, da možete. Mi smo uvijek otvoreni za vas i vaše prohtjeve.

A on da, eto, dobro to čuvajte, bit će nekih pedesetak milijuna eura, a on mora ići vršiti pokoru, utorkom i petkom klečati na eurima i post uz pečene zubace, a ostalim danom klečanje na kunama uz nemrs i post uz pečene škarpine i brancine. Ajd, vidimo se kad prođe ova gungula i...i čekajte, pa je li to vonja sumpor? Pa...pa da nije bio ovdje moj prijatelj Bišop?

Nije, uzoriti, ali smo ga spominjali, a to je dovoljno da zavonja sumpor, zlamenajmo se svi za svaki slučaj.

___________________________________________________________


Robert Marić, 15.10.2017.

Robert Marić

Ovdje možete uživati u nekih pedesetak YELLOW CANTUNa koje Vam Robert poklanja srcem i perom!

LICA SA STRANICA: YC5-ILUSTRACIJA1.jpg

KLIKNI NA ŽUTU FACU ZA YELLOW CANTUN 002

RobertYC002 YC5-ILUSTRACIJA2.jpg YC5-ILUSTRACIJAA3.jpg Klikni na YC (Yellow Cantun) broj za najkraći pristup željenom Yellow cantunu: YC001**YC002**YC003**YC004**Yc005**Yc006**Yc007**