Copyright© 1995-2017 Vladimir Kreća and Independent Authors

Yellow Cantun 2017 (004)

 MALI BIJELI UDBAŠIĆI


1.


 Baš Zakonita obavljala toaletu bez papira, jer smo se spremali u kazalište večeras na baletnu izvedbu prvaka na sto metara trbušno Unte Đap'ča, u predstavi za narod "Koltura to sen ja". Ulaznice nam je dao Uvaženi za kojega redovito lijepimo plakate i agitiramo po izbornim jedinicama, da se ne glasuje za njega, ali on to ne zna.

 I baš pustila vodu da zli dusi odu, kad uletio her Glasnovich von Ribendrop, u panici i počeo nešto mucati: Udbš...udbš...ubit, ubit, kill, kill...

 Ajd, smirite se malo her Glasnovich, polako, ajd, napijte se malo vode. Jeste li uzeli terapiju. Nemojte tako brzati, ništa vas ne razumimo.

 A on, da ga je opet uhvatila ona jaka glavobolja, pa je počeo čuti glasove u toj istoj glavi, pa je ugledao one male bijele udbašiće kako mu trčkaraju po glavnome stanu. Odmah je uzeo lako naoružanje i počeo pucati po njima - ratatatataaaa - ali ni jednoga nije uspio pogoditi. Pa, malo to, nego se glasovi pojačali, pa se pojavili i mali oznašići, orjunašići, komunjarići, neprijatelji ovi i oni, sve mali bijeli. Pa je bacio bombu, ali oni još trče. Pa su izašli vani, pa se uputili prema našoj zgradi, pa ušli u naš glavni stan, pa...pa, di su uletili? Eno se čuju zvukovi iz zahoda.

 Ma, to se Zakonita sprema za u kazalište, idemo gledati našeg Untu kako pleše i... I uto uletio i gospon Šeks.

 Ajte, molim vas, vi ste kolege, šjor Šeks, pomozite nam da ga inentificiramo i transferiramo za Vrapče, vidite da će nas pobit ka male bijele udbašiće.

 A šjor Kolega, da tko je spomenuo Udbaše? Kakva UDBA? Nema on ništa s UDBA-om, to su sve izmislili hibridni neprijatelji, sve će on njih identificirati i transferirati i...

 Ma, nismo mi vama rekli da ste udbaš, šjor kodni Kolega, nego nam pomozite oko her Glasnovicha, vidite da je popizdija. Odakle mu samo toliko naoružanja?


2.


 Uto Zakonita izašla iz zahoda i da šta je ovo, koja je ovo pucnjava, jeba te, pa stisla mi se guzica od straha.

 Ma, ništa, gospođo Zakonita, rekao je her Glasnovich, to sam samo ja, lovim udbaše po vašem glavnom stanu i tako i..i eno jednoga! - Ratatatataaaaa...ahahaaa, moj si!

 Mi svi poskakali na pod, dok je her Glasnovich tražio upucanog udbašića, ali je zaključio da je ovaj opet negdje nestao.

 A šta ćete vi, šjor kodni Kolega ovdje? . upitao sam šjor kodnog Kolegu ispod stola, gdje smo se sakrili kad je počela opća tarapana po udbašićima.

 A šjor Kolega, da došao je, jer su mu rekli da ilegalno pečemo rakiju.

 Mi? Rakiju? Odakle vam to?

 A po mirisu. Imam istančan njuh za to. Zar se to ne vidi?

 Onda iz sobe izašao sin Papan s malom bačvicom, i da evo, gotovo je, stari, vidi koliko je izašlo od ono malo pokvarenih krumpira iz kontejnera. Viski star 25 godina. Točnije, star je koliko su i krumpiri stari, ali svejedno...

 Aha, jesam li rekao, povikao je kodni Kolega i nagnuo bačvicu nadnaravnom snagom. Dok si rekao Ustav, bačvica je bila prazna, a on pun.

 Uto je her Glasnovich izjurio iz stana za malim bijelim udbašićima, a za njim i Kolega za malim bijelim miševima.

 Uvečer smo išli gledati našeg Untu. Kako samo pleše, poskakuje, divota ga je ne gledati. Ali, ne da se, drži se, a pod isto, iako je bio u pitanju. Pod, ne Unto. Bruvu Untu! Uzdigao se na razinu kukuruza svojom izvedbom, pa smo svi digli desne ruke otprilike koliko bi bio visok taj kukuruz. Bruvuuu!!!

_____________________________________________________________


Robert Marić, 15.10.2017.

Robert Marić

Ovdje možete uživati u nekih pedesetak YELLOW CANTUNa koje Vam Robert poklanja srcem i perom!

LICA SA STRANICA:

KLIKNI NA ŽUTU FACU ZA YELLOW CANTUN 002

RobertYC002 Klikni na YC (Yellow Cantun) broj za najkraći pristup željenom Yellow cantunu: YC001**YC002**YC003**YC004**Yc005**Yc006**Yc007**